• учете онлайн

  Безплатен Интернет учебник

  Разгледайте нашия Photoshop CS3 учебник на български език.

  Тук ще намерите преводи на български от оригиналното ръководство на Adobe.

  вижте учебника
 • учете онлайн

  Безплатен Photoshop CS5 учебник

  Тук ще намерите преведени на български уроци от оригиналното ръководство на Adobe, както и видео уроци от експерти в областта на Photoshop.

  вижте повече

Photoshop CS3 – Автоматично премахване на хора от снимките

06.01.2010

Често срещан проблем при снимането на оживени места е, че постоянно някой човек влиза в кадър. Photoshop CS3 предлага невероятно лесно решение за този проблем.

Първо трябва да се направят няколко снимки със статив на сцената. Използва се новата опция в Photoshop CS3 – image stacks. Това са групи от сходни изображения с разлики в качеството или съдържанието. Комбинирани в стек, можем да създадем съставно изображение, в което да се елиминират нежелани компоненти или шум. Програмата автоматично разпознава еднаквите области в отделните снимки (непроменящия се фон) и маха елементите, които се променят (пречещите се хора).

1. Правим снимките.

Добре е да са повече.

2. Зареждаме снимките в стека.

Избираме File/Scripts/Statistics.

Отваря се този диалогов прозорец. Първо избираме режим – в случая medium. Указваме файловете, които ще използваме. Слагаме чек пред „Attempt to Automatically Align Source Images“ за автоматично подравняване на изображенията.

3. Резултатът е – изображенията на хората автоматично са премахнати.

Ако погледнем в Layer палета ще видим, че всички изображения са конвертирани в Smart Object.

Избирайки различни режими (Layer/Smart Objects/Stack Mode) се променя начина, по който Photoshop CS3 генерира съставното изображение. Пробвайте!

източник: creativetechs

Етикети:

Коментари са забранени.