• учете онлайн

  Безплатен Интернет учебник

  Разгледайте нашия Photoshop CS3 учебник на български език.

  Тук ще намерите преводи на български от оригиналното ръководство на Adobe.

  вижте учебника
 • учете онлайн

  Безплатен Photoshop CS5 учебник

  Тук ще намерите преведени на български уроци от оригиналното ръководство на Adobe, както и видео уроци от експерти в областта на Photoshop.

  вижте повече

Безплатни текстури

07.06.2010

Всеки, който се занимава с Photoshop знае колко е важно да има на разположение набор от качествени текстури. Дали за професионален проект или за любителски колаж, идва момент за търсене на подходящата текстура. Разбира се, винаги можем да си я направим сами. Но … ако сме притиснати от времето или просто знаем от къде да си набавим готова такава.

Има много сайтове с възможности за безплатно сваляне на текстури. Ще споделя някои, които в последно време ми се струват интересни.

>>>
Оригинални Photoshop текстури – veredgf.fredfarm.com. Този сайт е страхотен с креативни и вдъхновяващи текстури. А ето тук авторът е направил подробен урок как да си направим подобна.

>>>
На сайта www.bittbox.com в меню freebies, можете да намерите добра колекция от разнообразни текстури. Авторът регулярно добавя и нови. Всичките са достъпни за свободно сваляне.

>>>
www.texturewarehouse.com е склад /буквално/ за текстури с висока резолюция. Сайтът също периодично се обновява. Всички текстури са под Creative Commons License, което означава че са за свободно ползване за нетърговски цели.

>>>
www.squidfingers.com предлага текстури подходящи за използване на сайтове.

>>>
http://citrusmoon.typepad.com/ – отново текстури предимно за web.

>>>
За малко да забравя друг интересен сайт – lostandtaken.com с множество т.нар. „гръндж“ текстури.

Не мога да пропусна и публикуваните наскоро бързи уроци /quick tips/ на psd.tutsplus.com – как да си направим лесно текстура имитираща дърво и „кожена“ текстура.

Етикети: ,

Вашият коментар

*